rouwkaart René

In oktober 2013 is heel plotseling mijn grootste liefde overleden. Vandaag exact een half jaar geleden….

Ik voelde me machteloos en erg verdrietig omdat er een einde kwam aan ons leven samen. Ik werd knock-out geslagen omdat het heel onverwacht was. Belangrijk voor mij was om met een goed gevoel afscheid nemen. Hoe dierbaar is het leven en alles wat je elkaar te geven hebt als in één moment de wereld voor jou en de mensen om je heen op zijn kop staat. Ik voelde me verslagen. Afscheid nemen, definitief gedag zeggen…

Als je aan mij vraagt bij welke gebeurtenis een bijzondere en persoonlijke kaart het meest op zijn plek is, dan zeg ik meteen bij het overlijden van een dierbare. Helaas kom je toch maar weinig bijzondere rouwkaarten tegen. Ik kan me voorstellen hoe dat komt. Bij een overlijden, komt er een hele hoop op je af. Tussen alle emoties door moet er praktisch veel geregeld worden in een korte tijd. Zeker als de dood onverwacht komt en er geen tijd is om zaken voor te bereiden. Het makkelijkst is om in dat geval alles uit handen te geven en alles dat geregeld moet worden volgens de gangbare procedures te laten verlopen. Dit houdt dan ook in om te kiezen voor een standaard rouwkaart.

Ik heb het zelf meegemaakt. Ik kreeg een map met voorbeelden gepresenteerd, maar wist al direct dat ik zelf iets unieks ging maken. Het was zeer emotioneel maar ook meer dan bijzonder om een persoonlijke kaart voor mijn allerliefste te maken en mee te geven aan al zijn dierbaren. Ondanks de enorme tijdsdruk, emotie en wanhoop wilde ik iets dat persoonlijk, tastbaar, mooi en bijzonder genoeg is om voor altijd te bewaren….

rene

Author: villa UNIC

Share This Post On