over mij

Mijn naam is Nicole van Elst – van den Hoek. In het jaar 1971 ben ik geboren in Driebergen-Rijsenburg. Sinds 2016 woon ik in Nunspeet. Via het GOC (Grafisch OpleidingsCentrum) Veenendaal heb ik mijn diploma “grafisch vormgever” en “DTP” (DeskTopPublishing) behaald.

Een paar maanden na het behalen van mijn diploma’s ben ik in 2008 gestart met villa UNIC. De vraag om geboortekaartjes te ontwerpen, folders te maken, een huisstijl te bedenken werd steeds groter en ook de opdrachtgevers wilden er graag een factuur met btw tegenover zien. Als privé persoon kon dat niet en dat bracht me bij de Kamer van Koophandel. Op 22 mei 2008 heb ik mij ingeschreven.

De naam villa UNIC had ik al bedacht. Ik wilde iets “unieks” voor U, iets met mijn naam “Nicole” er in en iets dat aangeeft dat ik “alles in huis” heb om iets bijzonders te creëren.

Hoe omschrijf ik het beste mijn werk en mijn aanpak? Mijn kracht ligt vooral in het goed luisteren naar de klant. Ik wil mijn klanten het liefst ontmoeten voordat ik aan een opdracht begin en graag bij hun thuis of in het bedrijf. Voelen, ruiken, kleuren zien en een sfeer proeven, dat maakt mij creatief. Daarna laat ik dat wat ik heb gevoeld, geroken, gezien en geproefd een paar dagen broeden in mijn hoofd. Dan vertaal ik de wens van de klant in een persoonlijk ontwerp. Spreekt dit je aan: kijk dan even bij “recent werk” om te zien of mijn ontwerpen je aanspreken.

Naast de ontwerpen die ik maak voor villa UNIC heb ik een part-time baan bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daar ben ik procescoördinator bij het instituut Built Environment van de Faculteit Techniek in Arnhem. Klik HIER voor mijn LinkedIn profiel.